06.06.2017 :: JUNIJ

JUNIJ SMO PRIČELI S SODELOVANJEM NA DRŽAVNEM ATLETSKEM MITINGU V MARIBORU. TAM SE JE ZBRALO PREKO 200 ATLETOV IZ VSE DRŽAVE. NAŠE DRUŠTVO JE ZASTOPALO SEDEM TEKMOVALCEV. NAJPREJ JE BILA NA VRSTI OTVORITEV, KI STA JO VODILA VODITELJA RADIA CENTER KORI IN TANJA. POTEM PA SO PRIŠLI NA VRSTO TEKMOVALCI. OD NAŠIH JE NAJPREJ NASTOPIL ERMIN. GREGOR JE POZORNO SPREMLJAL NJEGOVE METE IN ZASKRBLJEN UGOTAVLJAL, DA SO ŽOGICE LETELE ZELO DALEČ. IMEL JE PRAV. ERMIN JE PREKOSIL SVOJ OSEBNI REKORD ZA VEČ KOT DVA METRA IN BIL ŽAL DISKVALIFICIRAN. NASLEDNJI JE NASTOPIL MATJAŽ IN V ZELO TEŽKI SKUPINI OSMIH TEKMOVALCEV OSVOJIL TRETJE MESTO. SLEDILA JE SKUPINA TEKMOVALCEV, V KATERI SO BILI KAR TRIJE NAŠI. TEKLI SO ODLIČNO. GREGOR JE ZMAGAL, BOJAN SIVKA JE PRITEKEL V CILJ TAKOJ ZA NJIM, BOJAN STRADAR PA JE IMEL NEKAJ TEŽAV S TEKMOVALNO OPREMO "HLAČKAMI" IN KONČAL NA PETEM MESTU. ZADNJE SO TEKMOVALE NAŠE PUNCE. TOKRAT SE JE KATARINA VESNI ODDOLŽILA ZA PORAZ V HRASTNIKU IN JO PREMAGALA. KATARINA JE TAKO OSVOJILA ZLATO MEDALJO, VESNA PA SREBRNO. ČESTITAMO VSEM TEKMOVALCEM.

PRVO SOBOTO V MESECU SMO SE PELJALI NA EKSKURZIJO, KI JO JE ORGANIZIRALA MINKA. NAJPREJ SMO SI OGLEDALI SEVNIŠKI GRAD. GRAD JE LEPO OBNOVLJEN IN ZVEDELI SMO VELIKO NOVEGA O NASTANKU GRADU, O NJENIH PREBIVALCIH V RAZLIČNIH ČASOVNIH OBDOBJIH IN O OBNOVI. PO OGLEDU NAS JE V KAVARNICI V GRADU ČAKALO PRESENEČENJE  TORA MELANIJA. VSI SMO BILI MNENJA, DA JE ZELO OKUSNA.

POT SMO NADALJEVALI DO BRESTANIŠKEGA GRADU. TA GRAD - MUZEJ JE PRAV TAKO OBNOVLJEN, A SE JE V NJEM ŽAL OHRANILO MANJ FRESK IN OPREME IZ SREDNJEGA VEKA, SAJ JE BIL V NJEM MED VOJNO CENTER ZA SLOVENSKE IZGNANCE, PO VOJNI PA ŽENSKI ZAPOR. GRAD SO ZAČELI GRADITI V 12. STOLETJU. RODBINA RAJHENBURG JE IZUMRLA IN PO ŠTEVILNIH LASTNIKIH JE GRAD LETA 1884 KUPIL GABRIEL GIRAUD IN GA DAL V UPRAVLJANJE MENIHOM - TRAPISTOM. TI SO MED OSTALIH IZDELOVALI SIR IN ČOKOLADO IN V NJEM BIVALI DO DRUGE SVETOVNE VOJNE.

ŽE POŠTENO LAČNI SMO SE PRIPELJALI V GOSTIŠČE SENICA V SENOVEM. TAM SO NAM POSTREGLI Z OKUSNIM KOSILOM. PO KOSILU NAS JE ŠLA VEČINA NA BOWLING, NEKATERI SO SE Z AVTOBUSOM PELJALI NA BOHOR, NEKAJ PA JIH JE OMAGALO IN SO OSTALI PRI SENICATU. TISTI, KI SO BOWLALI SO V DVEH URAH PRAV GOTOVO POKURILI VEČINO KALORIJ, KI SO JIH PRI KOSILU PRIDOBILI. RAHLO UTRUJENI IN POLNI VTISOV SMO SE V ZGODNJIH VEČERNIH URAH VRNILI V HRASTNIK.