14.05.2017 :: MAJ 2017

MAJA SMO SE AKTIVNO PRIPRAVLJALI NA REGIJSKE IGRE, KATERIH SOORGANIZATOR SMO BILI. IGRE SO POTEKALE V HRASTNIKU, ZATO SMO SE ŽELELI ŠE BOLJ IZKAZATI KOT OBIČAJNO.

V PETEK 12.05. SMO SI OGLEDALI KONCERT MOŠKEGA PEVSKEGA ZBORA SVOBODA IZ HRASTNIKA. KOT VSAKO LETO JE BIL KONCERT RAZDELJEN NA TRI DELE. V PRVEM - URADNEM DELU - SO NATOPALI ČLANI ZBORA, V DRUGEM DELU JE BIL NASTOP GOSTOV IZ VELENJA, ANSAMBLA ŽAREK, V TRETJEM DELU PA SO SE PEVCI MOŠKEGA PEVSKEGA ZBORA, KATERIM SE JE PRIDRUŽILA ŠE "JOCA", PRELEVILI TUDI V IGRALCE IN NAM NA HUMORNI NAČIN PREDSTAVILI ZANIMIVO ŽIVLJENJE GASILCEV. SMEHA IN DOBRE GLASBE RES NI MANJKALO. NA KONCU SMO ŠE GLEDALCI POMAGALI ZAPETI VENČEK DOMAČIH.

V PETEK 19.05.2017 SO V HRASTNIKU POTEKALE REGIJSKE IGRE SPECIALNE OLIMPIJADE V ATLETIKI, NAMIZNEM TENISU IN ELEMENTIH KOŠARKE ZA LJUBLJANSKO-DOLENJSKO-ZASAVSKO-POSAVSKO REGIJO. SOORGANIZATORJI TE PRIREDITVE SMO BILI: VARSTVENO DELOVNI CENTER IZ ZAGORJA, OSNOVNA ŠOLA SLAVKA GRUMA, DRUŠTVO SOŽITJE ZAGORJE IN NAŠE DRUŠTVO. KAKO VELIK PROJEKT JE TO, POVE ŽE DA SE JE IGER UDELEŽILO PREKO 300 TEKMOVALCEV. DA ŽIVI V HRASTNIKU VELIKO LJUDI, KI IMAJO POSLUH ZA NAŠE ČLANE JE DOKAZ POMOČ PRI ORGANIZACIJI. ISKRENO SE V IMENU ORGANIZATORJEV ZAHVALJUJEM OBČINI HRASTNIK, VODSTVU IN VSEM DELAVCEM KULTURNO REKREACIJSKEGA CENTRA IZ HRASTNIKA IN OSNOVNE ŠOLE NARODNEGA HEROJA RAJKA ZA NJIHOV VELIK PRISPEVEK, DA SO IGRE POTEKALE TAKO GLADKO, ZAHVALJUJEM SE TUDI ČLANOM NAMIZNO TENIŠKEGA DRUŠTVA HRASTNIK IN DRUŠTVA ELIN ZA ORGANIZACIJO TURNIRJA V NAMIZNEM TENISU, GOSTIŠČU MILENA, TER VSEM DRUGIM, KI SO NAM POMAGALI. HVALA!

SEDAJ PA K REZULTATOM. Z VIDIKA USPEHOV NAŠIH SEDMIH TEKMOVALCEV BI TE IGRE LAHKO OCENIL ZA SREBRNE, SAJ JIH JE KAR PET OSVOJILO SREBRNE MEDALJE. TO SO BILI KATARINA, ERMIN, MATJAŽ, BOJAN IN GREGOR. DRUGI BOJAN SI JE PRITEKEL BRON. ZA ČEŠNJO NA TORTI PA JE POSKRBELA VESNA, KI JE V FOTOFINIŠU ZA DVE STOTINKI (0,02 SEKUNDE) PREHITELA KATARINO IN TAKO OSVOJILA ZLATO MEDALJO. ISKRENE ČESTITKE.


V SOBOTO SMO TAKO KOT VSAKO LETO ORGANIZIRALI PIKNIK NA TRATAH. PRIJAZNI DOMAČINI - ČLANI DRUŠTVA KORENINE SO NAM PRIPRAVILI MIZE IN STOLE, DRUŽINA KOLARIČ PA JE KOT VSAKO LETO IZDATNO POSKRBELA, DA NIHČE OD GOSTOV NI BIL LAČEN. ZAČELI SMO TAKO KOT VSAKO LETO Z ODLIČNIM GOLAŽEM, POTEM SMO KLEPETALI, IGRALI PIKADO, BALINALI IN ŠE PREDNO SMO POSTALI LAČNI SO BILE PRIPRAVLJENE DOBROTE Z ŽARA, KI STA JIH S SKUPNIMI MOČMI PRIPRAVILA ATA KOREL IN NEK SUHI MOŠKI. KO SMO NATANČNEJE POGLEDALI SMO UGOTOVILI, DA JE TO SIN DRAGO, KI JE NEKJE IZGUBIL TRETJINO TEŽE. PO ŠE NEKAJ IGRAH SMO SE SITI IN ZADOVOLJNI RAZŠLI.


V TOREK 30. MAJA NAS JE BRODARSKO DRUŠTVO IZ HRASTNIKA POVABILO NA OBISK. NAJPREJ NAM JE GOSPOD MATEJ KAISER POVEDAL NEKAJ STVARI O BRODARSKEM DRUŠTVU O ZGODOVINI DRUŠTVA, KI JE DELOVALO NA OSMIH RAZLIČNIH LOKACIJAH. SEDAJ IMAJO LEPE PROSTORE POD MOSTOM ČEZ SAVO. RAZKAZALI SO NAM GARAŽE V KATERIH SMO SI OGLEDALI OPREMO ZA RAFTING, ZA TEKMOVANJA, KAJAKE IN KANUJE, DVOSEDE IN ČOLNE ZA SPUSTE. GOSPOD NIKO SKOČIR NAM JE RAZKAZAL MODELE JADRNIC, KI JIH IZDELUJEJO, POVEDAL NAM JE KAKO MODELI NASTAJAJO. MODELARJI SE UDELEĆUJEJO TUDI TEKMOVANJ NA KATERIH SO ZELO USPEŠNI. PREDSTAVNICA NLB NAM JE PODARILA NEKAJ DARIL, KI NAM BODO PRIŠLA PRAV PRI NAŠIH USTVARJALNIH DELAVNICAH.

POTEM PA JE PRIŠEL ČAS, DA SE ZAPELJEMO Z RAFTOM. PRIČAKOVALI SMO, DA NAS BODO ČLANI DRUŠTVA PELJALI, MI PA BOMO SAMO POTNIKI. A NI BILO TAKO. RES STA ŠLA Z NAMI V RAFT GOSPOD POLDI BRGLEZ IN PREDSEDNIK DRUŠTVA GOSPOD RADO GNJIDIČ VENDAR SO TUDI NAS OPREMILI Z VESLI. SEVEDA SMO DOBILI TUDI REŠILNE JOPIČE ZA VSAK SLUČAJ. RAFT SMO S SKUPNIMI MOČMI ODNESLI DO SAVE. KO SMO SE NAMESTILI V ČOLN SO NAM POVEDALI, DA JE NAJPOMEMBNEJE, DA VESLAMO ENAKOMERNO IN USKLAJENO. VESLALI SMO VSI RAZEN VESNE, KI JE BILA POTNICA, KRALJIČNA KOT JE DEJALA ANITA. NAJPREJ SMO VESLALI PROTI TOKU, KAR JE KAR NAPORNO, NATO PA SMO SE SPUSTILI S TOKOM, KAR JE BILO ZABAVNO, PREDVSEM PA BISTVENO HITREJE. VMES SO NAS NAUČILI ŠE KAKO SE ČOLN ZAVRTI. VES ČAS SO BILI NA SAVI V KAJAKIH TUDI MLAJŠI ČLANI DRUŠTVA, KI SO NAS SPREMLJALI IN NAM VEČKRAT POKAZALI, KAKO SE V KAJAKU ZAVRTIŠ, A NE TAKO KOT MI TEMVEČ SO SE NAJPREJ PREVRNILI, DA SO IMELI GLAVE V VODI IN SE NATO ZAVRTELI NAZAJ. VSI PRISOTNI SMO BILI MNENJA, DA JE LAHKO ŽAL DRUGIM ČLANOM NAŠEGA DRUŠTVA, KI SE SREČANJA NISO UDELEŽILI. RAZŠLI SMO SE Z ŽELJO, DA SE ŠE KDAJ SREČAMO.

ISKRENA HVALA VSEM ČLANOM BRODARSKEGA DRUŠTVA ZA IZREDNO PRIJAZEN SPREJEM IN SUPER DOGODIVŠČINO. PA KMALU NA SVIDENJE.