24.09.2016 :: SEPTEMBER 2016

KOT OBIČAJNO PO POČITNICAH SMO SE PRVIČ DOBILI NA BAZENU V HRASTNIKU. VSE PA LE NI BILO KOT PO NAVADI. PO DOLGIH IN USPEŠNIH LETIH TRENINGA NI VODIL GOSPOD ROJKO FRANC. ZAMENJALA GA JE GOSPODIČNA TJAŠA KRAJŠEK, KI JE BILA V PRETEKLOSTI ŽE NAŠA PROSTOVOLJKA - SPREMLJEVALKA NA TEDENSKIH OBLIKAH VSEŽIVLJENSKEGA UČENJA.

NA KUHARSKEM TEČAJU SMO PRIPRAVILI VSAK SVOJ BUREK, S SKUPNIMI MOČMI PA SMO POSKRBELI ZA SLADICO - PUDING S SNEŽNIMI KEPAMI. SNEŽNE KEPE SEVEDA NISO BILE IZ SNEGA PAČ PA IZ BELJAKOV. OBE JEDI STA BILI ODLIČNI, KAR SO POTRDILI TUDI NEKATERI STARŠI, KI SO IMELI MOŽNOST POIZKUSITI NAŠI KULINARIČNI MOJSTROVINI.

V SOBOTO SMO SE NA POVABILO ZAGORSKEGA DRUŠTVA UDLEŽILI NJIHOVEGA TRADICIONALNEGA PIKNIKA NA KLANČIŠAH. IZ HRASTNIKA SE NAS JE UDELEŽILO DVANAJST. ODLIČNO SMO JEDLI, SE MALO POZABAVALI IN DAN JE HITRO MINIL.

TRETJI VIKEND V MESECU SMO IZVEDLI NAŠ VIKEND SEMINAR, NA KATEREM SE IZOBRAŽUJEMO, DRUŽIMO IN ZABAVAMO. ZA PRVI DEL STA POSKRBELI FIZIOTERAPEVTKA IZ TERM TOPOLŠICA IN PRAVNICA ZVEZE SOŽITJE GA. REBRONJA. FIZIOTERAPEVTKA JE STARŠE DODOBRA RAZGIBALA. NAJPREJ NAM JE PREDAVALA O KORISTNOSTI GIBANJA IN O TEM, DA NIKOLI NI PREPOZNO ZAČETI, SAJ OBSTAJAJO VAJE ZA VSE STAROSTNE SKUPINE. POTEM SMO SKUPAJ DELALI RAZGIBALNE VAJE, VAJE ZA VZDRŽLJIVOST IN AEROBNE VAJE. NA KONCU SMO BILI VSI PRAV POŠTENO POTNI. TEMU DELU JE SLEDILO PREDAVANJE OZIROMA POGOVOR O ZAKONODAJI, KI SE TIČE VSEH NAS. O NAŠIH PRAVICAH, O POSTOPKIH DEDOVANJA IN ŠE MNOGO DRUGEGA. ČAS JE MINIL KOT BI MIGNIL.

MED TEM, KO SMO SE STARŠI POTILI IN IZOBRAŽEVALI SO NAŠI OTROCI ODŠLI NA POHOD, NATO PA USTVARILI NEKAJ ZARES LEPIH NOVOLETNIH ČESTITK. ZVEČER SMO SE ŠE ENKRAT RAZGIBALI - NA PLESU. TOKRAT SO BILI BOLJ AKTIVNI "OTROCI", KI SO SE V VEČJEM ŠTEVILU POTILI NA PLESIŠČU. STARŠI PA SO IMELI DOVOLJ MIGANJA ŽE OD JUTRA. STARŠI SO IZVEDBO VIKEND SEMINARJA V ANKETI ZELO POHVALILI.

V SREDO 21. SEPTEMBRA SMO IMELI KAR DVOJNI PROGRAM. NAJPREJ SMO IZVEDLI OBČINSKO PRVENSTVO V BOWLINGU. TEKMOVALCI SO BILI RAZDELJENI V DVE SKUPINI. PRVA JE BOWLALA S POMOČJO OGRAJIC, DRUGA PA BREZ. DA BI VSI IMELI ČIM VEČ MOŽNOSTI SMO TOKRAT IZVEDLI DVE SERIJI METOV, ŠTEL JE BOLJŠI REZULTAT. PA POGLEJMO KAKO JE ŠLO:

Z OGRAJCAMI JE MED DAMAMI SLAVILA VESNA, KI SE JE ČISTO PRIBLIŽALA STOTICI. PODRLA JE 98 KEGLJEV. SLEDILI STA JI KATARINA IN POLONA, MED KATERIMI JE ZA DRUGO MESTO ODLOČAL EN SAM KEGELJ.

MED FANTI STA Z OGRAJICAMI TEKMOVALA LE ERKO IN MATIC. BOLJŠI JE BIL MATIC.

OSTALI FANTJE SO SEVEDA IGRALI BREZ OGRAJIC. V PRVI SKUPINI JE SLAVIL ERVIN PRED TONIJEM IN KARLIJEM. V DRUGI PA GREGOR PRED MATJAŽEM IN BOJANOM. OBE MAMI, KI STA TEKMOVALI IZVEN KONKURENCE STA BILI - NE BOMO POVEDALI.

SLEDILO JE PRAZNOVANJE ROJSTNIH DNI NAŠIH ČLANOV, KI SO SE RODILI V TRETJEM TRIMESEČJU LETA. PRAZNOVANJE SMO PRVIČ ORGANIZIRALI KAR NA PRIZORIŠČU BOWLINGA, SAJ IMAJO TAM SEDAJ PRAVO AMERIŠKO RESTAVRACIJO. MOGOČE HITRA PREHRANA RES NI NAJBOLJ ZDRAVA, SO BILI PA BURGERJI, PIZZE IN POMFRI ZELO OKUSNI. TOKRAT SO PRAZNOVALI: SABINA, MATJAŽ, BOJAN, MATIC, ERKO, ERMIN IN ALEŠ. SLEDNJA SMO POGREŠALI, SAJ SE NISTA UDELEŽILA PRAZNOVANJA. DARILA JIMA BOMO SEVEDA VSEENO DOSTAVILI IN JIMA ZAŽELELI VELIKO ZDRAVJA IN SREČE V ŽIVLJENJU.