14.05.2016 :: MAJ 2016

PRVO SOBOTO V MAJU SMO ORGANIZIALI PLANINSKI POHOD. VREME NAM JE BILO TOKRAT NAKLONJENO. ODPELJALI SMO SE V TRBOVLJE, KJER SMO PRI SPLOŠNI BOLNIŠNICI PARKIRALI IN SE OBSIJANI S SONCEM PODALI PROTI KLEKU NAD TRBOVLJAMI. POT JE NA ZAČETKU DOKAJ STRMA, NO VSAJ ZA NAS, KI NISMO RAVNO ALPINISTI, ZATO JE VESNA KAR MALO DVOMILA, DA JI BO USPELO PRITI DO VRHA. NAJBRŽ JE BILO ZA TO KRIVO TUDI TO, DA JI JE MEGI DAN PRED TEM POVEDALA, DA JE POT TEŽKA IN DA JI NAJBRŽ NE BO USPELO. TODA S POMOČJO DOBRE VOLJE IN MAJHNO POMOČJO MAME VIKE JE TUDI VESNA VSA ZADOVOLJNA PRIŠLA DO VRHA. NAZAJ JE BILO SEVEDA VELIKO LAŽJE, GNALA PA NAS JE TUDI MISEL, DA GREMO V ŠPAR NA KAVICO IN SEVEDA SLADICO.

TRENING ATLETIKE JE ZARADI SLABEGA VREMENA ODPADEL. UPAJMO, DA SE TO NE BO POZNALO NA REZULTATIH NAŠIH TEKMOVALCEV NA REGIJSKIH IGRAH V LJUBLJANI.

PRIŠEL JE PETEK, DAN TEKMOVANJA. NAVAJENI SMO USPEHOV NAŠIH ŠPORTNIKOV, A TOKRAT SO PRESEGLI VSE. VSEH SEDEM JE OSVOJILO MEDALJE! NAJPREJ STA NASTOPILI DEKLETI. V SAMEM FINIŠU JE KATARINA PREHITELA VESNO IN ZMAGALA, VESNA PA JE OSVOJILA SREBRNO MEDALJO. NASLEDNI JE BIL NA VRSTI MATJAŽ. GLADKO JE ZMAGAL. MOGOČE JE BIL TAKO MOTIVIRAN TUDI ZARADI OBLJUBLJENEGA PIVA. NATO SO V ISTI SKUPINI NASTOPILI OBA BOJANA IN GREGOR. KMALU PO STARTU JE BILO JASNO, DA SO HITREJŠI OD OSTALIH TREH TEKMECEV IN SO ZASEDLI PRVA TRI MESTA. ZMAGAL JE GREGOR PRED BOJANOM SIVKO IN BOJANOM STRADARJEM. NAJDLJE JE NA SVOJ NASTOP ČAKAL ERMIN, A GA JE OPRAVIL Z ODLIKO IN ZASEDEL DRUGO MESTO. SEDEM NASTOPOV, TRI ZLATE, TRI SREBRNE IN ENA BRONASTA!

V SOBOTO SMO ORGANIZIRALI EKSKURZIJO NA KRAS. NAJPREJ SMO SI OGLEDALI MALO MESTO ŠTANJEL. NJEGOVA GLAVNA ZNAMENITOST SO FERARRIJEVI VRTOVI, ZA KATERE JE NAČRT NAREDIL ARHITEKT FERARRI, KI PA NI V SORODU Z ZNANIM IZDELOVALCEM ŠPORTNIH AVTOMOBILOV. PO SPREHODU SKOZI VRTOVE SMO SI ODPOČILI V GRAJSKI KAVARNI. POT SMO NADALJEVALI PROTI CERJU, KJER STOJI SEDEMNADSTORPNI STOLP - POMNIK BRANITELJEM SLOVENSKE ZEMLJE. TAM NAS JE PRIČAKAL G. MARUŠIČ, KI NAM JE NAJPREJ POVEDAL NEKAJ O KRASU IN POMNIKU. V OBJEKTU SMO SI OGLEDALI PREPIS DELA BRIŽINSKIH SPOMENIKOV, V PRVEM NADSTROPJU PA VIDOE PREDSTAVITEV BOJEV MED PRVO SVETOVNO VOJNO. V DRUGEM NADSTROPJU JE RAZSTAVA SLIK IN ZAPISOV O SODELOVANJU SLOVENSKIH VOJAKOV V TEJ SVETOVNI MORIJI. V DRUGEM NADSROPJU JE RAZSTAVA O LETALSTVU MED PRVO SVETOVNO VOJNO. OSTALA NADSTROPJA, KI BODO POSVEČENA OBDOBJU MED VOJNAMA, DRUGI SVETOVNI VOJNI IN OSAMOSVOJITVENI VOJNI ŠE NISO UREJENA, ZATO SMO SI Z VRHA STOLPA OGLEDALI OKOLICO. PO OGLEDU SMO SE PODKREPČALI V BLIŽNJI OŠTERIJI ŠTIRNA. NA POTI DOMOV SMO SE ŠE USTAVILI IN KUPILI NEKAJ ČEŠENJ.