25.12.2021 :: SEPTEMBER 2021

PO POČITNICAH SMO KOMAJ ČAKALI, DA SE ZOPET VIDIMO IN SE MALO PODRUŽIMO. ODLOČILI SMO SE, DA GREMO NA TOPLO OBALO. ŽE NAVSEZGODAJ SMO SE Z VLAKOM ODPRAVILI PROTI KOPRU. MALO SMO BILI RAZOČARANI, SAJ SMO PRIČAKOVALI, DA SE BOMO PELJALI Z NOVEJŠIM VLAKOM, PA JE PRIPELJAL STAR VLAK S KUPEJI, NA KATEREGA SO NEKATERI KAR S TEŽAVO SPLEZALI. PO DOKAJ DOLGI VOŽNJI SMO PRISPELI V KOPER, KJER NAS JE ČAKAL AVTOBUS. NAJPREJ SMO SI V PORTOROŽU PRIVOŠČILI POSTANEK ZA KAVICO. NATO SMO SE ODPELJALI V PIRAN. TAM SMO SE RAZDELILI V DVE SKUPINI. PRVA SI JE OGLEDALA MORSKI MUZEJ, DRUGA PA MUZEJ ŠKOLJK. POTEM SMO SE ZAMENJALI. VSE JE NAVDUŠIL MUZEJ ŠKOLJK, KJER IMAJO RESNIČNO LEPO ZBIRKO. RAZLOŽILI SO NAM KAJ SO ŠKOLJKE, KJE VSE JIH NAJDEMO. RAZSTAVLJENO PA IMAJO TUDI PREDSTAVNICO NAJVEČJIH ŠKOLJK NA SVETU. PO KRATKI VOŽNJI SMO SI NA HITRO OGLEDALI KOPER, NATO PA SE MALO PODPRLI, DA SMO ZDRŽALI POT NAZAJ. TOKRAT PA SE NAM JE URESNIČILA ŽELJA IN NAS JE NA ŽELEZNIŠKI POSTAJI PRIČAKAL NOVEJŠI VLAK ICS. POLNI LEPIH SPOMINOV SMO SI OBLJUBILI, DA SE ČIMPREJ SPET DOBIMO.
LETOS JE BILO MALO TEŽJE ORGANIZIRATI VIKEND SEMINAR, KER SO BILE DESTINACIJE ZELO ZASEDENE. RAZLOG SO BILI TURISTIČNI BONI, KI JIH JE VLADA DALA LJUDEM, DA BI VZPODBUDILA TURIZEM V SLOVENIJI. TAKO SMO SE ODLOČILI ZA TERME CERKNO. POT DO TJA JE KAR ZAHTEVNA IN DOLGA, TAKO DA SO SE NEKATERI ŽE SPRAŠEVALI ČE SO ŠE NA PRAVI POTI. NO KLJUB VSEMU SMO VSI SREČNO PRISPELI. PRVI DAN SMO SI OGLEDALI CERKNO, NEKATERI PA SO ZAPLAVALI V BAZENU. DOPOLDAN NASLEDNJEGA DNE STA STARŠE ČAKALI PREDAVANJU, ČLANI PA SO POD BUDNIM OČESOM ANJE IN ANDREJA USTVARJALI. PRVO PREDAVANJE JE BILO NA TEMO KOMUNIKACIJE. PREDAVATELJ G. TOMAŽ JE PROKAZAL KAKO POMEMBNA JE DOBRA KOMUNIKACIJA. RAZVILA SE JE ZELO PLODNA RAZPRAVA, KI JE POKAZALA, DA LJUDJE KOMUNICIRAMO NA RAZLIČNE NAČINE IN DA JE OSNOVA DOBRIH ODNOSOV SPOSOBNOST IN PRIPRAVLJENOST DOBRO POSLUŠATI SOGOVORNIKA IN POIZKUŠATI RAZUMETI NJEGOVO STALIŠČE, KLJUB TEMU, DA SAMI MISLIMO MALO ALI BOLJ DRUGAČE.
DRUGA PREDAVATELJICA JE BILA GA. MAJA, KI JE ZAPOSLENA NA CENTRU ZA SOCIALNO DELO V TRBOVLJAH IN NA SVOJEM DELU POKRIVA TUDI PODROČJE INVALIDOV IN NJIHOVIH PRAVIC. NAJPREJ NAS JE SEZNANILA Z ZADNJIMI SPREMEMBAMI ZAKONODAJE, KAJ SE ŠE PRIPRAVLJA. V RAZGOVORU JE BILO NAJVEČ VPRAŠANJ POVEZANIH V ZVEZI Z DELOM ASISTENTOV. 
ZVEČER SMO SE DOBILI NA KRATKEM DRUŽENJU, KJER SO TISTI, KI ŽE IMAJO STATUS ASISTENTOV POVEDALI O SVOJIH IZKUŠNJAH. NATO PA SMO IMELI KARAOKE. UGOTOVILI SMO, DA ČLANI ZELO DOBRO POZNAJO GLASBO IN DA JIM NI PRETIRANO NERODNO NASTOPATI. DRUGAČE PA JE BILO S STARŠI. SAJ JIH JE BILO LE PAR PRIPRAVLJENIH STOPITI PRED MIKROFON. MOGOČE PA NI BILO DOVOLJ "PODLAGE", DA BI SE BOLJ SPROSTILI.
CERKNO SMO ZAPUŠČALI ZADOVOLJNI, SAJ SMO PREŽIVELI LEP ŠE BOLJ POMEMBNO PA KORISTEN VIKEND. STRINJALI SMO SE, DA JE BILO KLJUB SLABI CESTI PRAV DA SMO ORGANIZIRALI VIKEND SEMINAR V TEM DELU SLOVENIJE V KATEREM SO NEKATERI BILI PRVIČ. JE PA TUDI RES, DA JE HOTEL POTREBEN PRENOVE, SAJ SO BILE VSAJ NEKATERE POSTELJE IN RAZTEGLJIVI KAVČI RESNIČNO ŽE DOTRAJANI.