28.02.2020 :: FEBRUAR 2020

UDELEŽBA NA PLAVANJU JE TUDI V FEBRUARJU ZELO DOBRA. PRIKLJUČILO SE NAM JE PAR TISTIH, KI JIH V PRETEKLOSTI NI BILO, POGREŠAMO PA NEKATERE PUNCE, KI SO SE VČASIH KAR REDNO UDELEŽEVALE. POGREŠAMO PA TUDI TOVARIŠICO, SAJ JE V ZADNJEM ČASU VEČKRAT ZADRŽANA, TAKO DA SEDAJ VAJE VODI KAR NAŠ PREDSEDNIK. KO PA NJEGA NI PA STVAR V SVOJE ROKE VZAME TAJNICA. MOGOČE SO SEDAJ TRENINGI ZATO MALO MANJ NAPORNI, PA SAJ JE POMEMBNO, DA SE DRUŽIMO IN SMO VSAJ MALO BOLJ AKTIVNI KOT SICER.

NA DELAVNICAH TIK PRED VALENTINOVIM SMO SE ODLOČILI, DA BOMO ZA "GLAVNO JED" NAREDILI TOPLE SENDVIČE, KI SO JIH ČLANI OBLOŽILI PAČ S TISTIM KAR IMAJO RADI. NEKATERI SO SI NAREDILI BOLJ BOGATE, DRUGI PA BOLJ ENOSTAVNE. KER SO JIH NEKATERI KAR PREVEČ OBLOŽILI S SIROM SMO IMELI POTEM TEŽAVE, KER SE JE SIR RAZLIL PO PEKAČU IN SE PRILEPIL. ZA SLADKI DEL PA SMO PEKLI PIŠKOTE, SEVEDA V OBLIKI SRČKOV. TAKO SMO IZREZALIOKROGLE PIŠKOTE, NA KATERE SMO POTEM POLOŽILI OKROGEL PIŠKOT V KATEREGA SMO IZREZALI SRČEK. ZA POZNAVALCE PIŠKOTOV - NAREDILI SMO LINŠKE PIŠKOTE, SAMO NAMESTO OKROGLEGA GORNJEGA PIŠKOTA, JE TA IMEL OBLIKO SRCA. NEKATERI SO SE NAM BOLJ POSREČILI, DRUGI MALO MANJ, POJEDLI PA SMO SEVEDA VSE.

NAMESTO POHODA SMO SE 15. FEBRUARJA ODPRAVILI V LAŠKO NA KOPALNI DAN. ZBRALI SMO SE OB POL DESETIH PRED VHODOM. SREČANJA SE JE UDELEŽILO TRIDESET NAŠIH ČLANOV. VESELO SMO SE NAMAKALI IN SI IMELI DOSTI ZA POVEDAT. NEKATERI SO ZAPLAVALI TUDI V ZUNANJI BAZEN, SAJ JE BIL DAN KRASEN SONČEN, PA TUDI ZA TA LETNI ČAS PRESENETLJIVO TOPEL. NO SICER JE LETOŠNJA ZIMA V VEČJEM DELU TAKŠNA, SAJ SNEGA PRAKTIČNO NI, DNEVNE TEMPERATURE PREKO 15 STOPINJ CELZIJA PA SO KAR POGOSTE. KMALU NAM JE ZAČELO KRULITI PO ŽELODCIH, ZATO SMO SE ODPRAVILI NA PRIGRIZEK V RESTAVRACIJO. POTEM SO NEKATERI ODŠLI DOMOV, DRUGI SO SE ŠLI ŠE MALO NAMAKAT, SPET TRETJI PA SO MALO ODLEŽALI.

NA DRUGI KUHARSKI DELAVNICI V TEM MESECU SMO SE ODLOČILI, DA NAREDIMO SIROV BUREK IN TIRAMISU. NA ZAČETKU NAJ TAKOJ POVEM, DA JE IZRAZ SIROV BUREK NAPAČEN. TAKO TEMU REČEMO PRI NAS. V BOSNI, KI JE DOMOVINA BUREKA TEMU PRAVIJO SIRNICA, BUREK PA PRI NJIH POMENI MESNI BUREK. POZNAJO TUDI BUREK S KROMPIRJEM, KI MU PRAVIJO KRUMPIRUŠA. V ZADNJEM ČASU PA SE JE TEMU ŠE PRIDRUŽIL PIZZA BUREK. TOREJ SIRNICO SO IZDELOVALE PUNCE. GLAVNA JE BILA SAMIRA, KI STVAR RES OBVLADA. NAJPREJ SO TESTO RAZGRNILE, GA PREMAZALE S STOPLJENIM MASLOM, POTEM PA NAMAZALE Z NADEVOM, KI SO GA NAREDILE IZ SKUTE, KISLE SMETANE IN JAJC. BUREK - PARDON SIRNICO SO ZVILE IN DALE PEČ V SEGRETO PEČICO ZA SLABO URO. MEDTEM SO FANTJE PRIPRAVILI TIRAMISU. MATJAŽ JE STEPEL SMETANO, ERKO JE ZMEŠAL MASCARPONE (NEKAKŠNA ITALJANSKA FINA SKUTA) IN JAJCA. POTEM SMO SESTAVINE PREVIDNO ZDRUŽILI IN DODALI ŠE MALO RUMA. GREGOR JE POMAKAL PIŠKOTE V KAVO IN JIH DAJAL V KOZARCE. PREKO PIŠKOTOV JE ERKO DODAL DVE ŽLICI KREME, SLEDILA JE ZOPET PLAST NAMOČENIH PIŠKOTOV IN NATO KREME. PO VRHU SMO POSULI KAKAV. KOMAJ SMO DOČAKALI, DA SE JE SIRNICA SPEKLA IN SMO JO ŠE VROČO S SLASTJO POJEDLI. POSLADKALI PA SMO SE SEVEDA S TIRAMISUJEM V KOZARCU. UGOTOVILI SMO DA JE BILO SUPER IN JE LAHKO ZELO ŽAL TISTIM, KI NISO PRIŠLI.