25.01.2020 :: JANUAR 2020

ŠE PREDNO SMO SE DODOBRA ZAVEDLI ŽE SMO ZAKORAKALI V LETO 2020. KOT JE ŽE LETA OBIČAJ JE BILO PLAVANJE NAŠA PRVA DEJAVNOST. NA PRVO SREČANJE SMO PRIŠLI TISTI NAJVZTRAJNEJŠI. ŠE BOLJ RESNO PA SE JE V LETU 2020 LOTIL PLAVANJA BOJAN SIVKA, KI S SVOJO SESTRO PRIDE NA PLAVANJE ŽE PRED NAMI, PA TUDI PO NAŠEM ODHODU ŠE VEDNO OSTAJA V BAZENU. POVEDALI SO NAM, DA HODI CELO ŠE DRUGE DNI IN NE SAMO VSAKIH ŠTIRINAJST DNI OB PETKIH. POHVALNO!

KUHARSKA DELAVNICA JE BILA ZOPET ZELO DOBRO OBISKANA. SPRAŠUJEM SE ALI ZATO, KER VSI TAKO RADI KUHAMO, ALI KER RADI JEMO. PA TUDI TO NI POMEMBNO. POMEMBNO JE, DA SE DRUŽIMOIN ČE SE PRI TEH DRUŽENJIH ŠE NEKAJ NAUČIMO JE TO SEVEDA SUPER. IN KAJ SMO TOKRAT SKUHALI? NA PREDLOG POLONE IN VESNE SMO PEKLI KROMPIR IN DELALI RUMOVE KROGLICE. DA NE BI BILO PREVEČ ENOLIČNO SMO DELALI KROMPIR NA TRI NAČINE. DEL OLUPLJENEGA KROMPIRIRJA SMO NAREZALI V OBLIKI POMFRIJA, DRUGI DEL PA V OBLIKI CEKINČKOV. OBOJE SMO V VROČEM OLJU OCVRLI. ZAVEDAMO SE, DA OCVRTA HRANA NI PREVEČ ZDRAVA, JE PA ZELOOOO OKUSNA. ZADNJI DEL KROMPIRJA PA SMO NARIBALI, MU DODALI JAJČKA IN MOKO IN DOBIL - ZASAVCI STE NAJBRŽ ŽE UGANILI - KRUMPENTOČ (HRASTNIŠKO) OZIROMA FANIKOCHEN (TRBOVSKO). MED TO PRIPRAVO STA SE VESNA IN POLONA TRUDILI USTVARJATI KROGLICE IZ ZELO MEHKEGA TESTA ZA KAR JE KRIV PREDSEDNIK, KI JE VLIL V MASO PREVEČ SLADKE SMETANE. DRUGIČ MU NE BOMO PUSTILI, DA SE PREVEČ VMEŠAVA V PRIPRAVO. KROGLICE SO BILE SICER RES MEHKE A ZELO OKUSNE, LE NEKATERI SO SE PRITOŽILI, DA NE UPRAVILUJEJO SVOJEGA IMENA, SAJ NI BILO ČUTITI RUMA, KI SMO GA DODALI OČITNO PREVEČ PAZLJIVO.

NA DRUGEM LETOŠNJEM SREČANJU V BAZENU PA PRVI POZITIVNI ŠOK. PO MNOGIH NEIZPOLNJENIH OBLJUBAH V LANSKEM LETU SE NAM JE PO DOLGEM ČASU PRIDRUŽIL ERKO. PA NE SAMO TO. S SEBOJ JE PRIPELJAL TUDI SABINO IN AZRO. UPAMO, DA BODO PRIŠLI ŠE VEČKRAT IN DA SE JIM BODO PRIDRUŽILI ŠE DRUGI. LETOS PA ZAENKRAT ŠE NI PRIŠEL ERMIN, KI JE BIL SICER PRETEKLA LETA BOLJ KOT STALNI UDELEŽENEC PLAVANJA. MOGOČE GA JE ZMOTIL NOV VOZNI RED AVTOBUSA S KATERIM SE NAŠI ČLANI PRIPELJEJO IZ ZAGORJA. V NOVEM LETU NAMREČ ŠTARTAJO MALO KASNEJE, ZATO PA SE VRAČAJO ŠE BOLJ POZNO, TUDI ZATO, KER SO SPREMENILI POT IN GREDO NAJPREJ NA MARNO IN ŠELE NATO V HRASTNIK.

NA DELAVNICI OB KONCU MESECA SMO SE SPOMNILI, DA BO VSAK ČAS 14. FEBRUAR. KDOR NE VE JE TO VALENTINOVO - DAN ZALJUBLJENCEV. ZATO SMO DELAVNICO POSVETILI SRČKOM. ENI SO IZDELOVALI SRČKE IZ DAS MASE, DRUGI PA SO SPEKLI BISKVIT IN IZREZOVALI SRČKE, TER JIH OKRASILI Z JEDILNIMI BARVAMI. DAS MASO JE NAJPREJ SAMIRA RAZVALJALA. POTEM SO SI VSI Z MODELČKI IZREZALI SRCA IN JIH OKRASILI. KDO JIH BO KOMU PODARIL PA NISO HOTELI POVEDATI NA GLAS.