05.06.2019 :: MAJ 2019

MESEC MAJ - MESEC LJUBEZNI JE HKRATI TUDI NAŠ NAJBOLJ DELOVNI MESEC. LETOŠNJI JE BIL TUDI NAJBOLJ MOKER MESEC. ZATO JE BIL NAŠ PROGRAM TRENINGOV ATLETIKE KAR DODOBRA OKRNJEN. NO PA POJDIMO PO VRSTI. DRUGO SOBOTO V MESECU SMO SE ODPRAVILI NA POHOD. ZA NAŠ CILJ SMO SI IZBRALI GRAD ŽOVNEK V BRASLOVČAH. OBISK JE BIL NAD VSEMI PRIČAKOVANJI, SAJ SE JE NAS NABRALO KAR ZA 5 AVTOMOBILOV. ODPELJALI SMO SE ČEZ PODMEJO V SAVINJSKO DOLINO IN POT NADALJEVALI PROTI LOGARSKI DOLINI. KMALU SMO ZAVILI PROTI BRASLOVČAM. PRIPELJALI SMO SE DO SPODNJEGA PARKIRIŠČA IN NADALJEVALI PEŠ DO GRADU. GRADOVI PAČ OBIČAJNO STOJIJO NA TAKŠNIH MESTIH, DA SE DO NJIH NE DA PRIPELJATI Z AVTOM. NO PRETIRANO HUD VZPON PA TO TUDI NI BIL IN VSI SODELUJOČI SO GA ZMOGLI. NA VRHU NAS JE PRIČAKAL LEP GRAD, KI GA ŠE OBNAVLJAJO. TAM SMO IZVEDLI NEKAJ O ZGODOVINI GRADU IN O CELJSKIH GROFIH. PO SPUSTU SMO Z AVTOMOBILI NADALJEVALI DO BRASLOVŠKEGA JEZERA. VEČINA SE JE SPREHODILA OKOLI JEZERA KJER JE UREJENA UČNA POT. POIZKUSILI SMO NJIHOV DOMAČ SLADOLED IN VSI, KI SO GA POIZKUSILI SO TRDILI, DA TAKO DOBREGA ŽE DOLGO NISO JEDLI. DA OD LAKOTE NI BI OMAGALI SMO SE PRED ODHODOM DOMOV USTAVILI ŠE V PICERIJI "AFRIKA" IN SE OKREPČALI. VREME NAM JE BILO NAKLONJENO.

DRUGAČE PA JE BILO NA REGIJSKIH IGRAH NA VRHNIKI. PRIREDITELJI SO SE ODLOČILI, DA BODO TEKMOVANJE IZVEDLI NA 15. MAJA, TO JE NA DAN, KO GODUJE ZOFKA. TA NAM JE DODOBRA POKAZALA ZAKAJ JI PRAVIJO "USCANA". DEŽEVALO JE PRAKTIČNO VES DAN. TAKO SMO TEKMOVALCE NA START SPREMLJALI Z DEŽNIKOM IN JIH V CILJU PRIČAKALI, DA SE NISO PREVEČ ZMOČILI. KER STADION NA VRHNIKI, TAKO KOT STADION V HRASTNIKU, NIMA TARTANA IN TUDI ODVODNJAVANJE NI BILO NAJBOLJŠE, SO TEKMOVALCI TEKLI TUDI MALO PO LUŽAH. NEKATERI SO SE POŠALILI, DA BI LAŽJE ORGANIZIRALI TEKMOVANJE V PLAVANJU. NO KAKORKOLI ŽE JE TREBA PRIZNATI, DA SO SE ORGANIZATORJI TRUDILI DA JE TEKMOVANJE POTEKALO KOLIKOR JE BILO MOŽNO BREZ ZAPLETOV. KAJ PA REZULTATI NAŠIH TEKMOVALCEV? NO PA ZAČNIMO PRI EDINI TEKMOVALKI. VESNI SE JE TAKO MUDILO POD DEŽNIK, DA JE KAR ZMAGALA. DRUGI JE BIL NA VRSTI STRADARJEV BOJAN. TUDI ON JE TEKEL NA VSO MOČ IN OSVOJIL SREBRNO MEDALJO. NASLEDNJI SE JE OD NAŠIH NA TEKMOVALIŠČE V METU ŽOGICE ODPRAVIL ERMIN. USPEL MU JE ODLIČEN MET IN JE TAKO KOT BOJAN KONČAL NA DRUGEM MESTU. DVA NAŠA STA TEKMOVALA V ISTI SKUPINI. MATJAŽ JE BIL HITREJŠI OD SIVKA BOJANA, OD OBEH PA JE BIL HITREJŠI SAMO ŠE EN TEKMOVALEC IN STA TOREJ OBA STOPILA NA ZMAGOVALNI ODER. IN KO SMO ŽE MISLILI, DA SE BODO VSI OKITILI S KOLAJNAMI JE PRIŠEL NA VRSTO NAŠ ZADNJI TEKMOVALEC - GREGOR. NE VEM ALI GA JE BOLJ MOTIL DEŽ ALI BLATO. NO NJEGOV TEK JE ZADOSTOVAL ZA NEHVALEŽNO ČETRTO MESTO. ČESTITKE VSEM!!!

V SOBOTO SMO ORGANIZIRALI DRUGI LETOŠNJI PLAVALNI DAN V LAŠKEM. TUDI TU JE BIL OBISK NAD PRIČAKOVANJI, SAJ SE NAS JE ZBRALO KAR 30. NAMAKALI SMO SE TAKO DOLGO, DA SE NAM JE KOŽA ČISTO NAGUBALA. BIL JE RES LEP PLAVALNI DAN.

NA DAN MLADOSTI SMO SE ODPRAVILI NA EKSKURZIJO V BELO KRAJINO. NAJPREJ SMO SEDLI V ŠOLSKE KLOPI. V ŠOLI "BRIHTNA BUČA" SMO SE SPOMNILI KAKO JE BILO V ŠOLI PRED VELIKO LETI. KO JE V RAZRED VSTOPIL UČITELJ SMO MORALI VSI VSTATI. NA NJEGOV VZKLIK "ZA DOMOVINO" SMO, NO VSAJ TISTI STAREJŠI, KI SE TEGA ŠE SPOMNIMO, ODGOVORILI "S TITOM NAPREJ". ZELO STROG UČITELJ NAM JE PREDAVAL O BELOKRANJSKI ZGODOVINI, NARODNI NOŠI IN OBIČAJIH. VMES PA JE TUDI SPRAŠEVAL, DA SE JE PREPRIČAL, ČE VSI POZORNO POSLUŠAJO. PRVA JE BILA PRED TABLO POKLICANA SABININA NEČAKINJA. TOVARIŠ JO JE POHVALIL. KO PA SE MU JE ZAHVALILA ZA POHVALO, JI JE UČITELJ REKEL: "NIČ HVALITI. RAJE JUTRI PIŠKO PRINESEI UČITELJU". KOT DRUGI JE MORAL PRED TABLO NAŠ PREDSEDNIK. MORAL JE NARISATI PRAŠIČA A MU TO NI PRAV DOBRO USPELO. JE PA ZELO DOBRO OPONAŠAL OGLAŠANJE TE ŽIVALI. DANI JE MORALA NARISATI SLOVENSKO IN HRVAŠKO RIBO, KI PLAVAJO V KOLPI. A VESTE KAKO JIH LOČIMO? HRVAŠKE RIBE IMAJO VZOREC V OBLIKI ŠAHOVNICE, SLOVENSKE PA HRBTNO PAVUT V OBLIKI TRIGLAVA. KO JE SABINA, KI JE NARISALA OVCO ODGOVORILA: "TOVARIŠ UČITELJ OVCA..." SE JE TOVARIŠ UČITELJ ZELO RAZJEZIL, ZAKAJ GA ZMERJA Z OVCO. VPRAŠANI STA BILI TUDI FATA IN SABINA. SLEDNJI JE UČITELJ NA NJEN HVALA ODGOVORIL, DA NAJ RAJE DRUGI DAN PRINESE MAST IN OCVIRKE, PA NE "ŽALTAVIH" TAKO KOT PREJŠNJIČ. PO KONCU POUKA SMO DOBILI SPRIČEVALA. MNOGI SO IZ TEGA ALI ONEGA PREDMETA DOBILI CELO NEZADOSTNO. NAŠ DRUGI POSTANEK JE BIL V NASELJU RIM, KJER SMO SI OGLEDALI PRIDELAVO IN PREDELAVO LANU. NASELJE RIM SESTAVLJA PET HIŠ, KI SO SE ODCEPILI OD NASELJA JANKOVIČI. BORE - NAŠ GOSTITELJ NAM JE POKAZAL FILM KI JE PRIKAZAL VES POSTOPEK PRIDELAVE IN PREDELAVE LANU. OGLEDALI SMO SI TUDI IZDELKE IZ LANU IN JIH OTIPALI. IZVEDELI SMO, DA JE LANENA KRPA ODLIČNA Z "PILING" - TO JE ODSTRANJEVANJE ODMRLE KOŽE, PA ŠE DOSTI CENEJŠE OD OBISKA V LEPOTILNEM SALONU. PO KOSILU SMO SE ODPRAVILI NA KOLPO. NAJPOGUMNEJŠI SO Z VODITELJEMA ODŠLI NA RAFTING NA KOLPI. V DVEH ČOLNIH SO SE NAJPREJ ODPRAVILI PROTI TOKU, NATO PA SE SPUSTILI S TOKOM IN PREKO MANJŠIH BRZIC DO CILJA. V ENEM OD ČOLNOV STA NA PRVEM DELU VESLALA SANDI IN ERKO. ERKO JE VSAKE TOLIKO KAR POZABIL VESLATI, ZATO MU JE SANDI VES ČAS PRIGOVARJAL NAJ VESLA. PO VOŽNJI MU JE ERKO POSLAL SLIKICO IN PRIPISAL: "NAJBOLJŠI PREDSEDNIK KI MI JE ENO URO GOVORIL DEJ DEJ VESLAJ". NA POTI DOMOV SMO SE SEVEDA USTAVILI ŠE NA TROJANAH, KJER SO SI NEKATERI PRIVOŠČILI TEKOČI SLADOLED, VEČINA PA SEVEDA OBVEZNE KROFE.