11.12.2018 :: OKTOBER 2018

TUDI LETOS SMO SE, KOT ŽE NEKAJ ZADNJIH LET V TEM ČASU, DOBIVALI V MLADINSKEM CENTRU HRASTNIK, DA OBNOVIMO IN POGLOBIMO ZNANJE DELA Z RAČUNALNIKI. KAR NEKAJ NAŠIH ČLANOV REDNO UPORABLJA RAČUNALNIKE. NEKATERI RES SAMO ZA OGLED RAZLIČNIH VSEBIN NA SVETOVNEM SPLETU, NEKATERI PA IMAJO SVOJO FACEBOOK STRAN IN TUDI REDNO OBJAVLJAJO SLIKE IN PRISPEVKE. SIMON SE TRUDI, DA TEČAJ PRILAGODI TAKO ENIM KOT DRUGIM. PRVE SKUZI IGRE UČI DELA S TIPKOVNICO IN MIŠKO, DRUGIM PA DAJE NALOGE S KATERIM ŠE POGLOBIJO SVOJE ZNANJE.

SEVEDA TUDI V TEM MESECU PLAVAMO. PRIJETNO SMO BILI PRESENEČENI, KO SMO NA PLAVANJU ZAGLEDALI TUDI NEKAJ NOVIH ČLANOV. TAKO STA SE NAM PRIDRUŽILA MIHA IN SAMIRA, POLEG NJIJU PA ŠE SABINA. RES JE LEPO VIDETI TOLIKO ČLANOV NA PLAVANJU.

VREME NAM JE LETOŠNJO JESEN RES NAKLONJENO. TAKO JE BILO TUDI V SOBOTO, KO SMO ORGANIZIRALI TRADICIONALNI KOSTANJEV PIKNIK. DOBILI SMO SE V ZADRUŽNEM DOMU V ČEČAH, KAMOR JE VEČINA PRIŠLA PEŠ IN TAKO SMO ZDRUŽILI PREDVIDENI POHOD IN PIKNIK. SEVEDA TEGA PIKNIKA NE BI BILO BREZ KORLA, KI JE TAKO KOT OBIČAJNO ZAČEL S PEKO KOSTANJA ŠE PRED PRIHODOM POHODNIKOV, DA SO SE LAHKO POSLADKALI TAKOJ OB PRIHODU. DA PA JE ŠEL KOSTANJ LAŽE V ŽELODČKE SO POSKRBELI KOREL, FERO IN REŽA (HERCOG), KI SO PRINESLI VSAK SVOJ MOŠT, TAKO DA SMO LAHKO OVCENJEVALI KATERI JE BOLJŠI. VEČINA JE UŽIVALA NA SONČKU OB RAZNIH IGRAH, NEKATERI PA SE KAR NISO MOGLI LOČITI OD BILJARDA IN BI KMALU ZAMUDILI KOSTANJ.

HRASTNIK JE PO DOLGEM ČASU OBISKAL CIRKUS. TO JE BIL CIRKUS KELLNER IZ ČEŠKE. OČITNO ŽE DLJE ČASA NASTOPAJO V SLOVENIJI, SAJ SO SE ŽE DOBRO NAUČILI GOVORITI PO SLOVENSKO, TAKO DA Z RAZUMEVANJEM NI BILO TEŽAV. PREDSEDNIKA JE MALO SKRBELO KAKO BI SE DOGOVORIL ZA NIŽJO CENO OBISKA, KI JE BILA SICER KAR VISOKA. KO PA JE PRIŠEL NA BLAGAJNO IN SE PREDSTAVIL SO TAKOJ PONUDILI IZREDNO UGODNO CENO. KOT SE JE IZKAZALO SE JE ZA TO ŽE PRED PRIHODOM ČLANOV DOGOVORIL G. HERCOG, ZA KAR SE NJEMU IN TUDI VODJI CIRKUSA LEPO ZAHVALJUJEMO. CIRKUŠKA PREDSTAVA JE BILA SESTAVLJENA IZ VEČ KOMIČNIH TOČK KLOVNA, ŽONGLERSKIH IN NEKAJ AKROBATSKIH TOČK. V ENI OD TOČK STA NASTOPILA KOT GOSTA TUDI DVA GLEDALCA, KI SO JU NA HITRO NAUČILI KAKO SE NASTOPA. PREDSTAVA JE BILA NAŠIM ČLANOM ZELO VŠEČ IN KAR MALO JIM JE BILO ŽAL, DA NAS CIRKUS NE OBIŠČE BOLJ POGOSTO.

PO PREDSTAVI SO SE NAJBOLJ POGUMNI ODPRAVILI V KINO, KJER SO PREDVAJALI FILM "POZDRAV IZ KRVAVIH REVIRJEV". GRE ZA KRIMINALNO KOMEDIJO. 

SCENARIJ JE NASLEDNJI: PARČEK V GOZDU NAJDE MRTVECA S STEKLENICO KUMSKEGA KOKTAJLA IN NOŽEM V HRBTU. UMORA SEVEDA NE BOSTA RAZISKOVALA LOKALNI POLICIJSKI ŠEF, ŠE MANJ PRIJAZEN, SIMPATIČNO NAIVEN, »MALI« DOMAČI KRIMINALIST, AMPAK IZKUŠENI INŠPEKTOR IZ LJUBLJANE, KI JE ŽE POSPRAVIL V KEHO RIBE À LA ZIDAR IN BAVČAR. NA ZAGORSKO VZLETIŠČE ­RUARDI SE PRIPELJE Z LETALOM, A ZASAVSKI PRIMER SE POKAŽE ZA TRŠI OREH, KOT JE PRIČAKOVAL. KMALU NAMREČ NAJDEJO ŠE DRUGEGA UMORJENEGA. IN ŠE TRETJEGA – LOKALNEGA PIJANČKA, KI JE LE KOLATERALNA ŠKODA. V OZADJU UMOROV JE SEVEDA POLITIKA, KI HOČE TRI REVIRSKE OBČINE ZDRUŽITI V VELIKO ZASAVJE, ZARADI ZDRUŽEVANJA PA BI UTEGNIL OBČINSKI URADNIK OSTATI BREZ SLUŽBE …

FILM JE BIL ZANIMIV PREDVSEM, KER JE POSNET V NAŠIH KRAJIH IN TUDI GOVORICA JE DOMAČA.